Lillelam gir tilbake

 

Lillelams visjon er å skape varme klær med kjærlighet og omsorg på en bærekraftig og etisk forsvarlig måte. En naturlig del av vårt verdigrunnlag er å ta samfunnsansvar og gi tilbake til de som trenger det aller mest – barna. Vi støtter en rekke veldedige organisasjoner som jobber for å gi barn en bedre fremtid.

  • Ahead Moldova
  • SOS-barnebyer
  • Redd Barna

Varme barneklær til Ahead-Moldova

I 2005 hadde vi et lager av flotte, varme barneklær som vi ikke kunne selge til våre butikker fordi ny kolleksjon med annet garn skulle distribueres. Vi var derfor lenge på leting etter noen vi kunne gi disse fine klærne til.

 

På vår leting kom vi over Ahead-Moldova som jobber med å fremme funksjonshemmede barns livskvalitet og rettigheter i Moldova. Ahead ble stiftet i 2000 for å bedre de umenneskelige leveforholdene på et barnehjem for 300 funksjonshemmede jenter i Moldova.

Gjennom undervisning av barnehjemspersonalet og samarbeid med organisasjoner som kom med mat, klær og medisiner har barnehjemmet blitt et mye bedre sted å bo. Nå jobber Ahead direkte med barnas familier for å forebygge at barna ikke havner på barnehjem, men utvikler seg til sitt fulle potensiale.

Ønsker du også å hjelpe kan du benytte deg av Aheads eget kontonummer: 1645 06 94979. Lyst til å lese mer om Ahead-Moldova? Klikk her.

Vi har fått bilder av disse skjønne barna og det varmer vårt hjerte at Lillelam holder de gode og varme

Lillelam gir tilbake - FotoJet 9

Spennende samarbeid med SOS-barnebyer

Svøp-pleddet + #lillelamgjenbruk

SOS-barnebyer er en humanitær organisasjon som jobber for at barn skal vokse opp med god omsorg i en familie. Alle barn trenger trygge voksne som kan ta vare på dem. SOS-barnebyer styrker familier i krise slik at de selv kan ta vare på barna sine og gir barn som trenger det en ny familie. Sammen med SOS barnebyer har vi designet et eget pledd som vi kaller Svøp-pleddet. For hver solgte pledd donerer vi 100kr til SOS-barnebyers arbeid for å gi flere barn omsorg og trygghet.

 

Lillelam gir tilbake - Bilde 1

Redd Barna

Lillelam var bidragsyter til Redd Barnas juledugnad i 2018, og kampanjen gikk over all forventning. Redd Barna sier at kampanjen førte til at de varmet hele 105 000 barn! «Uten donasjoner som deres hadde vi ikke klart det. Dere har bidratt med produkter som har gitt oss oppmerksomhet, klikk på nettsiden, positivitet og penger. Ikke minst har dere varmet barn, både her i Norge og i land der varme klær betyr liv eller død.» sier Linn Clausen i Redd Barna. Vi i Lillelam er så glade for å kunne bidra til en så god sak.

Lillelam gir tilbake - Skjermbilde