Helsefremmende egenskaper ved bruk av merinoull

 

Nye studier viser at bruk av merinoull kan ha en rekke helsefremmende verdier. Bl.a kan bruk av produkter av den reneste og fineste merinoull gi positive virkninger for de som lider av kroniske hudsykdommer, som atopisk eksem. Forskning viser også at bruk av sengetøy og nattøy i merinoull gir bedre søvnkvalitet, og forlenget søvntid.

Allergi

En studie utviklet av Queensland Institute of Dermatology (2012) utfordrer den tradisjonelle behandlingen av atopisk eksem med medisinske preparater.

Pilotstudien har vist at det å bruke produkter av den reneste og fineste merinoull IKKE vil irritere hudens overflate. Studien viser videre at denne type ull har aktivt positive virkninger for dem som lider av kroniske hudsykdommer, som atopisk eksem.

Ull kan altså med fordel brukes for de med allergi.

Kliniske forskningsresultater viser at pasienter med kroniske dermatitt lidelser som atopisk eksem, opplevde reduserte plager ved bruk av ren merinoull rett på huden i en 7 ukers periode. Ingen medisinske preparater ble benyttet i perioden. Pasientene opplevde reduksjon av hudens tørrhet, ruhet, irritasjon «rødhet», smerte og hevelse.

Helsefremmende egenskaper -

Søvn

I tillegg til andre helsefremmende verdier, er det dokumentert at merinoull kan påvirke søvnkvalitet.  Merinoull som nattøy regulerer temperatur (både i varme og kalde rom) og øker komfort som igjen gir en økt avslapping i betraktelig grad i forhold til andre materialer.

Forsking viser også forlenget søvntid i merinoull fremfor andre materialer, og for nyfødte kan dette fremme vektøkning.

 

Helsefremmende egenskaper -

Lillelam har både nattøy og sengetøy i 100% merinoull til barn og voksne