Barneklær i merinoull kan gi flere helsefordeler

Det finnes alllerede mange grunner til å velge klær i merinoull til barna. Nå viser nye studier også at bruk av merinoull kan ha en rekke helsefremmende verdier.

Det er blant annet påvist at merinoull kan gi positive virkninger for de som lider av kroniske hudsykdommer, som atopisk eksem. Forskning viser også at bruk av sengetøy og nattøy i merinoull gir bedre søvnkvalitet, og forlenget søvntid.

barn som sover med natttøy i merinoull

 

Merinoull for barn med hudallergier

En studie fra Queensland Institute of Dermatology (2012) utfordrer den tradisjonelle behandlingen av atopisk eksem med medisinske preparater.

Pilotstudien har vist at det å bruke produkter av den reneste og at den fineste merinoull IKKE vil irritere hudens overflate.

Studien viser videre at ulltyper som merinoull har aktivt positive virkninger for dem som lider av kroniske hudsykdommer, som atopisk eksem.

Ull kan altså med fordel brukes for de med allergi.

Kliniske forskningsresultater viser at pasienter med kroniske dermatitt lidelser som atopisk eksem, opplevde reduserte plager ved bruk av ren merinoull rett på huden i en 7 ukers periode. Ingen medisinske preparater ble benyttet i perioden. Pasientene opplevde reduksjon av hudens tørrhet, ruhet, irritasjon «rødhet», smerte og hevelse.

 

Barneklær i merinoull kan gi flere helsefordeler - Baby

 

Nattøy i merinoull kan forbedre søvnkvaliteten til barna

 

I tillegg til andre helsefremmende verdier, er det dokumentert at merinoull kan påvirke søvnkvalitet. Merinoull som nattøy regulerer temperatur (både i varme og kalde rom) og øker komfort som igjen gir en økt avslapping i betraktelig grad i forhold til andre materialer. Forsking viser også kortere innsovningstid og forlenget søvntid i merinoull fremfor andre materialer, og for nyfødte kan dette bl.a fremme vektøkning i tillegg til flere andre helsefordeler.

 

Barneklær i merinoull kan gi flere helsefordeler - Baby

 

 

Lillelam har stort utvalg nattøy og sengetøy i 100% merinoull til barn og voksne

barn liggende på seng med natttøy i merinoull