Merinoull – det beste valget for barn og baby

 

Ull er et av våre fineste naturmaterialer som har blitt brukt til bekledning siden steinalderen. Ingen andre fibre kan måle seg med de unike egenskapene til ull. Ull er rett og slett naturens high-tech fiber!

Lillelam benytter kun 100% merinoull av fineste kvalitet, helt uten kjemiske behandlinger og innblanding av syntetiske fibre. Derfor er alle våre produkter rene, myke og trygge for de minste.

 

Hva er så bra med merinoull?

 • Utrolig myk og behagelig mot huden.
 • Kommer fra Merinosauen som er avlet frem for å gi den mykeste og beste ullkvaliteten.
 • Spesielt egnet for barnetøy og ullundertøy.
 • Høy slitestyrke.
 • Selvrensende og trenger lite vask
 • Mer miljøvennlig enn andre tekstiler.

Kvaliteten som Lillelam bruker er så myk at vi til og med lager kolleksjoner for prematurfødte babyer.

baby i merinoull i kurv

Fordeler ved å velge baby og barnetøy i merinoull

 

Ull er et fantastisk og verdifullt materiale som kan brukes året rundt. Ull er 100% fornybart, naturlig og kan vare i generasjoner, og er derfor en av våre mest bærekraftige tekstil ressurser.

Det er mange grunner til at det egner seg spesielt til barneklær, en av de viktigste er ullens evne til å regulere kroppstemperaturen!

En ullfiber har luftlommer som gir en termoeffekt for kroppen: i varme temperaturer gir den en buffer slik at plagget, og deretter huden, ikke blir varmet opp.

I kald temperatur beskytter ullen huden mot kulde ved å holde på varmen, og trekker til seg fuktighet som gjør at barnet ikke vil føle seg klam selv når de svetter. Ullen holder dessuten fortsatt på varmen hvis den blir våt. Ull kan absorbere rundt en tredel av sin egen vekt i vann før den føles fuktig.

Dermed er sokker i merinoull perfekt dersom en blir våt på beina, og votter i merinoull varmer fortsatt barnehendene om de haver i en sølepytt eller to.

Andre fordeler med merinoull

 

 • Ren, myk og kløfri. Kvaliteten på ullen bestemmes av blant annet sauerase, hvor på sauen ullen kommer fra og når den ble klippet. Merinoull har lengre og tynnere fibre enn andre ulltyper, og plagg i merinoull føles lette og myke mot huden. Fibrene er mer elastiske enn vanlige ullfibre, og holder bedre på fasongen. Lillelam bruker en av de høyeste kvalitetene merinoull i markedet helt ned i 17,5 micron, og produktene vil derfor ikke klø eller irritere huden.
 • Lite antennelig. I sterk kontrast til syntetiske eller plantefibre som bomull, bambus og lin, inneholder ull et naturlig innhold av nitrogen og fuktighet, noe som gjør ull lite antennelig og gjør det til et trygt valg for både klær og tekstiler til de minste. (Bomull brenner ved 225 *C, mens ull antennes ved 600 *C).
 • Ull har bakteriehemmende egenskaper. Gjennom et mikroklima med huden, vil garnfibrenes luftlommer aktivt føre lukt og smuss fra huden og ut i luften. Ull behøver derfor ikke å vaskes ofte, og kan gjerne henges ut til lufting i stedet.
 • Dermatologisk testet. Merinoullen er dermatologisk testet med de beste resultater for en balansert hud. UIl puster og er bakteriehemmende, og har samtidig et naturlig fettlag som kalles lanolin som vil hindre huden fra å tørke.
 • Slitesterk og av høy kvalitet. Et godt ullplagg kan vare livet ut. UIlfibrene består av proteiner og er naturlig fleksibelt, slik at det tåler å bli bøyd og finner tilbake til sin opprinnelige form uten å brekke.
 • Miljøvennlig og fult nedbrytbart. Ull er et rent naturprodukt som i sin helhet- og etter korrekt behandling er den fiberen som i klesindustrien skårer høyest på miljøbarometeret. Ull brytes helt ned i løpet av få år, og blir til jord.
 • Beskytter mot UV stråler. Ull absorberer UV stråler og beskytter huden.
 • Easy careVask og behandling av ull er enkelt og kan vaskes i maskin på ullprogram 40 *C med vaskemiddel for ull.

Merinoull kan øke søvnkvaliteten

 

Visste du at barnet ditt også kan sove bedre med merinoull? Det er dokumentert gjennom flere ulike studier at merinoull kan påvirke søvnkvalitet.

Nattøy eller pysjamas i merinoull regulerer kroppstemperaturen (både i varme og kalde rom) og øker komforten, noe som igjen er med på å gi bedre avslapning enn andre materialer.

Forskning viser også forlenget søvntid i merinoull fremfor andre materialer, og for nyfødte kan dette fremme vektøkning noe som er svært viktig i den første fasen av barnets liv.

Atopisk eksem – bruk merinoull

 

 • Studier har vist at det å bruke produkter av den reneste og fineste merinoull IKKE vil irritere huden til barn, og kan med fordel brukes av de med allergier.
 • Forskningsresultater viser at pasienter med kroniske hudsykdommer som atopisk eksem, opplevde reduserte plager ved bruk av ren merinoull rett på huden i en 7 ukers periode.
 • Pasientene opplevde reduksjon av hudens tørrhet, ruhet, irritasjon, “rødhet”, smerte og hevelse.

Ull er altså ikke bare utrolig mykt og komfortabelt å bruke, men har også flere helsefremmede egenskaper.

Vi oppfordrer deg med barn med atopisk eksem til å teste Lillelams ullundertøy, og gi oss gjerne en tilbakemelding på hvordan det har gått.

En nydelig og morsom kortfilm produsert av The Woolmark Company, som understreker tidløsheten og allsidigheten til ull.