Kundeservice

Har du spørsmål ang. nettbutikken vår, om produktene, eller om merinoull? Vi er her for å hjelpe deg! 🙂

Nedenfor har vi samlet opp en del vanlige spørsmål, men finner du ikke svar på det du leter etter, så nøl ikke med å ta kontakt med oss! Send oss en mail til flokken@lillelam.no. Vi svarer deg raskt på mail alle hverdager mellom 08 og 16. Du kan også skrive til oss via Facebook Messenger her.

Retur og bytte

Hos Lillelam er det enkelt å bytte eller returnere en vare. Vi har alltid 30 dagers åpent kjøp. Varen må returneres i samme stand, altså ikke brukt, vasket, skadet eller annet.

Du kan også bytte varer i våre to butikker ved fremvisning av ordrebekreftelse. Gjelder kun bytte, ikke retur. Dersom du har kjøpt varen hos en annen forhandler må du henvende deg dit.

I julen har vi utvidet bytterett på alle gaver kjøpt i nettbutikken vår til 31.januar.

*Salgsvarer kan ikke byttes, men du kan angre ditt kjøp innen 14 dager i henhold til kjøpsloven.

Klikk her om du ønsker å bytte eller returnere.

Reklamasjon

Hvis du har mottatt en vare med feil ta kontakt med oss på flokken@lillelam.no.  Send bilde av produktet samt info om størrelse og farge, samt ordrenummer.

Vask og behandling

Må jeg vaske produktene fra Lillelam før bruk?

Nei, det trenger du ikke. Lillelam bruker ingen kjemiske midler i produksjonen, og du trenger derfor ikke å vaske våre produkter før bruk.

Hvordan kan jeg best ta vare på ullplaggene fra Lillelam?

Vi har samlet våre beste tips om vask og behandling av ullprodukter her.

Hvorfor nupper plaggene? Er det dårlig kvalitet?

Ull er et naturmateriale og vil derfor alltid avgi noe fiber. Lillelam bruker 100% ren ull, uten tilsatt syntetiske fibre og kjemiske behandlinger som ofte benyttes for å kontrollere nupping. Disse behandlingene tar vi avstand fra, og pga dette kan det oppstå nupping på enkelte plagg. Les mer om nupping og hva du kan gjøre med det her.