Helsefremmende egenskaper | Lillelam
Fast frakt kr 59,- Gratis frakt over kr 750,-
LILLELAM.NO (0-6 ÅR)
LILLELAM.NO (0-6 ÅR)

Helsefremmende egenskaper

Helsefremmende egenskaper ved bruk av merinoull

Nye studier viser at bruk av merinoull kan ha en rekke helsefremmende verdier. Bl.a kan bruk av produkter av den reneste og fineste merinoull gi positive virkninger for de som lider av kroniske hudsykdommer, som atopisk eksem. Forskning viser også at bruk av sengetøy og nattøy i merinoull gir bedre søvnkvalitet, og forlenget søvntid.

Allergi

En studie utviklet av Queensland Institute of Dermatology (2012) utfordrer den tradisjonelle behandlingen av atopisk eksem med medisinske preparater.

 

Pilotstudien har vist at det å bruke produkter av den reneste og fineste merinoull IKKE vil irritere hudens overflate. Studien viser videre at denne type ull har aktivt positive virkninger for dem som lider av kroniske hudsykdommer, som atopisk eksem.
Ull kan altså med fordel brukes for de med allergi.
Kliniske forskningsresultater viser at pasienter med kroniske dermatitt lidelser som atopisk eksem, opplevde reduserte plager ved bruk av ren merinoull rett på huden i en 7 ukers periode. Ingen medisinske preparater ble benyttet i perioden.  Pasientene opplevde reduksjon av hudens tørrhet, ruhet, irritasjon «rødhet», smerte og hevelse.

Søvn

I tillegg til andre helsefremmende verdier, er det dokumentert at merinoull kan påvirke søvnkvalitet.  Merinoull som nattøy regulerer temperatur (både i varme og kalde rom) og øker komfort som igjen gir en økt avslapping i betraktelig grad i forhold til andre materialer.

Forsking viser også forlenget søvntid i merinoull fremfor andre materialer, og for nyfødte kan dette fremme vektøkning.

Søvntid sammenligning ved bruk av nattøy og sengetøy i ull med nattøy og sengetøy i andre materialer i nøytrale og kalde rom

Søvntid sammenligning ved bruk av nattøy i ull, med bomull og syntetisk nattøy på et varmt rom

Lillelam har både nattøy og sengetøy i 100% merinoull

© 2019 Lillelam AS