Vask og flekkfjerning | Lillelam
Fast frakt kr 59,- Gratis frakt over kr 750,-
LILLELAM.NO (0-6 ÅR)
LILLELAM.NO (0-6 ÅR)

Vask og flekkfjerning

Vårt eget vaskemiddel og flekkfjerner for ull og silke

Endelig har vi produsert vårt eget vaskemiddel og flekkfjerner laget spesielt for ull og silke. Perfekt for å kunne ta vare på dine Lillelam plagg på best mulig måte.

Lillelam vaskemiddel for ull, silke og skinnfell 500 ml

Vanlig vaskemiddel med enzymer kan skade fibrene i ull og silke – og kan forårsake at fibrene går i oppløsning slik at det blir hull i plaggene. For å bevare ullens egenskaper er det viktig å kun bruke vaskemiddel som er PH-nøytralt, uten enzymer og blekemidler. Vårt vaskemiddel er spesielt utviklet for å ta vare på ull og silke, og inneholder ingen skadelige stoffer. Vi anbefaler ullvask i maskin på 40 °C ullprogram.

Lillelam benytter Superwash behandlet ull for å forhindre uønsket toving og for å gjøre at plagget kan vaskes i maskin. Denne behandlingen er Øko-tex sertifisert, som er et globalt sertifiseringssystem som sikrer bruk av skadelige stoffer i forhold til hud og helse.

  • Plaggene må vaskes med like fargetoner.
  • Ikke legg plaggene i bløt da det kan oppstå toving/annen fiberskade.
  • Ta hensyn til miljøet og følg anbefalt dosering. ½ kork = 2,5 kg tøy
  • For ull av høy kvalitet er det best å kun fylle halve maskinen med tøy slik at fibrene ikke gnisser mot hverandre.

Illustrasjonen nedenfor viser deg hvilke fargetoner du trygt kan vaske sammen. Men husk at meget lyse og meget mørke plagg i samme fargetone også bør vaskes hver for seg for å forhindre misfarging av det lyse plagget.

Kjøp vårt vaskemiddel for ull

Lillelam flekkfjerner for ull og silke 100 ml

Ta knekken på flekken! Flekkfjerneren vår virker på alt fra rødbete til ketchup. Det viktigste er å fjerne flekken med én gang.  Skrap vekk restene og bløt flekken i litt lunkent vann før du sprayer på.  La flekkfjerneren virke i minimum 15  min før du vasker plagget i maskinen på 40 °C ullprogram med Lillelams vaskemiddel for ull.

Kjøp vår flekkfjerner

Lillelam anbefaler maskinvask på 40 °C ullprogram.

© 2019 Lillelam AS