Barneklær i merinoull kan gi flere helsefordeler

Det finnes alllerede mange grunner til å velge klær i merinoull til barna. Nå viser nye studier også at bruk av merinoull kan ha en rekke helsefremmende verdier.

Det er blant annet påvist at merinoull kan gi positive virkninger for de som lider av kroniske hudsykdommer, som atopisk eksem. Forskning viser også at bruk av sengetøy og nattøy i merinoull gir bedre søvnkvalitet, og forlenget søvntid.

Merinoull for barn med hud allergier

En studie utviklet av Queensland Institute of Dermatology (2012) utfordrer den tradisjonelle behandlingen av atopisk eksem med medisinske preparater.

Pilotstudien har vist at det å bruke produkter av den reneste og fineste merinoull IKKE vil irritere hudens overflate. Studien viser videre at denne type ull har aktivt positive virkninger for dem som lider av kroniske hudsykdommer, som atopisk eksem.

Ull kan altså med fordel brukes for de med allergi.

Kliniske forskningsresultater viser at pasienter med kroniske dermatitt lidelser som atopisk eksem, opplevde reduserte plager ved bruk av ren merinoull rett på huden i en 7 ukers periode. Ingen medisinske preparater ble benyttet i perioden. Pasientene opplevde reduksjon av hudens tørrhet, ruhet, irritasjon «rødhet», smerte og hevelse.

Lillelam har både nattøy og sengetøy i 100% merinoull til barn og voksne