Våre verdier og sertifiseringer

 

Designet er et bærende element i alle kolleksjonene til Lillelam og skal være et estetisk løft til det som ellers finnes i Norge, både i det fargemessige og i de enkle linjene. Fargene er nøye utarbeidet i samarbeid med italienske garnleverandører. Størstedelen av fargespekteret gjentas i kolleksjonene fra år til år, dog med enkelte nye innslag i nykolleksjonene. Dette er et ledd i det å kunne tilby  kundene en mulighet til å gjenkjøpe favoritt produkter som alltid vil passe sammen. Designet er enkelt og klassisk i uttrykket, og med broderi og mønster-innslag fra tidligere og rikere håndverksepoker, noe som også forsterker avstanden til masseprodusert industri.

Alle Lillelams kolleksjoner blir designet av eier og daglig leder; Pernille Sandahl.

Oeko-tex er et uavhengig, globalt standardisings-system for sertifiseringer av alle typer tekstiler og materialer i klesindustrien. Sertifiseringen garanterer at produktene er fri for skadelige stoffer, både for hud og miljø.  Lillelam har Oeko-tex sertifiseringer som garanterer at produktene er fri for skadelige stoffer for hud og helse. Det finnes flere nivåer for lisenser, “Standard 100, Class I” innehar de strengeste kriteriene og er for produkter som benyttes til barn og baby.  Lillelam er Oeko-tex sertifisert for alle kolleksjonene. Les mer på www.oeko-tex.com

Woolmark Company er en non-profitt organisasjon som er en global lisensutgiver for sauefarmer, garnleverandører og merkevarer. Organisasjonen garanterer for innhold og kvalitet på ullvarer til forbruker. Lillelam benytter høyeste kvalitet og best egnet merinoull i alle kolleksjoner, og er Woolmark lisensiert for alle kolleksjonene. I tillegg er Lillelam utvalgt globalt som brand-partner for Woolmark sin nye lisens: Woolmark Nurture – som er spesielt for barneprodukter. Les mer på www.woolmark.com

NICE står for Nordic Intiative Clean & Ethical. Dette er et prosjekt under Nordisk Fashion Association, og er et samarbeid mellom de nordiske landene om god produksjonsskikk i tekstilbransjen med etiske og miljømessige retningslinjer gjennom NICE Code of Conduct.  Som medlem av NICE krever Lillelam at alle samarbeidsparnere følger og tilrettelegger standarder i NICE code.
Les mer på www.nicefashion.org

Alle produktene til Lillelam er produsert i Europa på nøye utvalgte fabrikker.

Mulesing er en metode der sauen får skalpert huden i bakenden ved høsting av ullen. Dette gjøres for å unngå at flueparasitter skal kunne feste seg og forgifte dyret. Denne grusomme og uholdbare metoden tar Lillelam sterkt avstand fra, og har gjort dette siden oppstart. Det er en tradisjonell metode, men det jobbes med å komme frem til nye og bedre metoder. Inntil dette er på plass, kan man kjøpe garn fra utplukkede, eksklusive leverandører som garanterer for at mulesingmetoden ikke er brukt. Lillelam har fokus på dyrenes velferd og forbrukers trygghet, og benytter derfor kun mulesingfritt garn i alle kolleksjoner.