Nupping på klærne | Lillelam
Fast frakt kr 59,- Gratis frakt over kr 750,-
LILLELAM.NO (0-8 ÅR)

Nupping på klærne

Nupping på klærne

En vanlig misforståelse er at nupping og loing er det samme som dårlig kvalitet, men slik er det absolutt ikke. Garn laget av naturfibre vil alltid avgi noe fiber. Skulle det forekomme nupping, fortvil ikke! Det er de kortere fibrene som kommer til overflaten, og hvis de fjernes vil det tilslutt sette seg.

Lillelam bruker 100% ren ull, uten tilsatt syntetiske fibre og kjemiske behandlinger som ofte benyttes for å kontrollere nupping. Disse behandlingene tar vi avstand fra, da de i verste fall kan inneholde helseskadelige kjemikalier. Ren ull som er i sin rene, naturlige form, oppfører seg ulikt i forskjellige miljøer da en rekke faktorer kan påvirke fiberen.

Nupping kan derfor forekomme hvis det oppstår friksjon med andre syntetiske plagg, f.eks. hvis plagget blir brukt på innsiden av en ytterdress/vognpose e.l. Det samme skjer ved mye svevestøv, f.eks. fra vegg-til-veggteppe, husdyr e.l. I tillegg kan også nupping forekomme hvis plagget har ligget i bløtt over tid (f.eks. i vaskemaskinen før det spinnes i tørketrommel), eller hvis plagget er vasket i tettpakket maskin sammen med andre plagg som skaper friksjon.

Tips for å unngå nupping:

 

  • Etter 1. vask er det lurt å bruke en skånsom nuppefjerner, og så stryke plagget etter hver vask slik at de hårene som har reist seg legges ned igjen. Da blir risikoen for nupping minimal.
  • La aldri plaggene ligge i bløt
  • Bruk aldri skyllemiddel når du vasker ullplagg
  • Vreng plagget før vask
Lillelam ullundertøy

© 2018 Lillelam AS

Designet og utviklet av HCL Nordic