Velkommen til Lillelams myke verden Våre verdier

Ull er gull

ullergull2

Merinoullen kommer fra merinosauen som er en sauerase som er avlet frem for å gi den mykeste og beste ullkvaliteten, og er spesielt egnet til undertøy og barnetøy. Lillelam produserer alle kleskolleksjonene utelukkende i 100% merinoull, som betegnes som rent ull.

Merinoull

Merinoull kan variere mye i finhetsgrad fra en grov fiber som er kort og krusete og som både klør og inneholder urenheter, til det helt rene og myke av lange, glatte fibre som er det mest eksklusive. Finhetsgraden og kvaliteten følger tykkelsen på garnfiberet som måles i µ (My – tusendedels millimeter) og kalles micron. Lillelam sine kolleksjoner benytter den høyeste finhetsgraden som I tillegg til å gi den beste mykhetsgrad, også gir høy slitestyrke og lav nupping.

Ullets verdi

En ullfiber er i utgangspunktet gjennomsiktig men tettheten av fibre gir farge - som snekrystaller. Fiberen er en ”bærer” av luftlommer som gir en termoeffekt for kroppen: i varm temperatur gir den en buffer slik at plagget -og deretter huden - ikke blir varmet opp. Samtidig blir veske i form av svette eller damp tatt opp i luftlommene og transportert ut i luften. Fibrene kan ta opp 40% fuktighet som gir en trygghet i forhold til når barn blir våte og det er minusgrader. Ved lave temperaturer tar luftlommene vare på kroppens varme og beskytter huden mot kulden som trenger inn utenfra.

  • Ull er naturlig bakteriehemmende ved at det inneholder ullfett.
  • Ull behøver ikke vaskes så ofte, da skitten ikke trenger inn i fibrene som for eksempel bomull, men ligger utenpå fibrene.  Et par timers lufting er ofte det som trengs for at plagget blir rent, da luftlommene opererer som luftekanaler for urenheter og lukt både fra kroppen og utenfra.
  • Ull har en naturlig elastisitet som tilpasser kroppens form.

Superwash behandlet ull

Lillelam benytter super-wash behandlet ull for å forhindre uønsket toving og for å gjøre at plagget kan vaskes i maskin. Denne behandlingen er Oeko-tex sertifisert (se www.oeko-tex.com) som er et globalt sertifiseringssystem som sikrer bruk av skadelige substanser mot hud og helse.

Webdesign og webutvikling: InCreo